Neko je platio bogatstvo za ovu boju

Više slika

Više slika

Neko je jednom rekao: svaki skorojević može kupiti crveni Ferrari, ali samo oni najbogatiji mogu posedovati neki od modela italijanskog proizvođača u drugoj boji...

Iako većina Ferrari automobila napušta fabriku u Marinelu ofarbana nekom nijansom crvene boje, ovo ipak nije uvek slučaj. Nedavno je najnoviji model italijanskog giganta dobio žutu boju, a kao veoma dobar primer ovoga takođe može poslužiti i zeleni 458 Spider koji vidite u galeriji.

Trenutno smešten na listi Naples Motorsports kuće u Jugozapadnoj Floridi, propinjući konj mekanog krova, nastao je po narudžbini u specijalnoj zelenoj boji karoserije nazvanoj Verde Kers Lucido. I, ako vam ovaj model slučajno izgleda poznato, gotovo sigurno mislilte na koncept koji je nastao davne 2010. godine.

Na ženevskom sajmu automobila pre nekoliko godina, kompanija Ferrari je pokazala svetu ranu električnu verziju Fiorano, nazvanu 599 HY-KERS koncept. Dugo predviđajući pojavljivanje modela LaFerrari, ovaj prototip poseduje V12 motor sa električnom jedinicom koja je razvijana u sistemu Formule 1. Koncept je finiširan jedinstvenom nijansom zelene boje baš kao i naš Spider. Iako je koncept bio u mat finišu, ovaj model poseduje daleko sjajniji i lepši lak.

Sudeći po prodavcu, specijalna porudžbina je koštala 26.895 dolara, na račun vlasnika. Nadamo se da shvatate da govorimo o boji. Ovo je na kraju krajeva, bila sasvim dovoljna cifra da se kupi bazna verzija modela Mustang direktno iz fabrike, ali u ovom slučaju to je samo mali delić ukupne cene Ferrari modela. Naples Motorsports traži 279.995 dolara za ovaj posebni 458 automobil, što je jedva nešto manje koliko bi koštao u današnje vreme, pa čak i sa posebnom bojom i nekoliko drugih opcija.

Sa samo 961 miljom na odometru, šasijskog borja ZFF68NHA8E0198297, model sadrži i zelenom bojom akcentovani crni enterijer, zelena klešta kočnica, crne točkove od 20 inča i ugljlenična vlakna u svim manirima, kako spolja tako i iznutra. Ova boja, može biti jedinstvena i unikatna koliko god da je to moguće, ali na kraju se sve ipak svodi na stvar ukusa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group