Lako je kada na putu imate policijski Cayman GT4

Više slika

Više slika

Krstarice koje poseduju određene policijske snage sveta mogu biti veoma iritirajuće, posebno onda kada ih uočite u retrovizoru dok vam se približavaju velikom brzinom i upaljenim rotacionim svetlima...

Međutim, retko koja svetska sila se može pohvaliti sa izrazito moćnim automobilima koji krase garađe njihovih policijskih stanica. Pored pojedinih arapskih zemalja, koje su po ovome neprikosnovene, postoje određene, nama bliže, koje uopšte ne zaostaju za ovim trendom.

Čisto poređenja radi, vredi pomenuti da se u Italiji određeni policijski odredi vozikaju u modelima kao što su Ferrari 458 Spider ili Lamborghini Huracan. U Australiji, na primer, policijske snage od nedavno u svom voznom parku poseduju sveže prispeli kontigent Mercedes-AMG E43 i BMW i8 modela. Što se tiče Ujedinjenih Arapskih Emirata, tu priču uopšte ne moramo da započinjemo, jer neretko od nje zna glava da zaboli.

Sada policijske uprave u Velikoj Britaniji takođe poseduju nešto sa čime definitivno mogu da se pohvale, model Porsche Cayman GT4, koji je od skora novi član njihovih drumskih patrola saobraćajne policije.

Trkački tjuniran nemački sportski automobil, doniran je britanskoj policiji na korišćenje u periodu od dve godine i dodeljen je policijskoj upravi Lind Trast stanice, koja se koncentriše na omladinu, smeštenu u Nofolku, na istoku Engleske.

Model je opremljen strob patrolnim svetlima, žuto plavom liverijom u obliku šahovske table i svim ostalim što je potrebno da sputa svaku mladu nadu automoto trka, koja svoje ambicije nesigurno prenosi na veoma opasan nivo, jurcajući gradskim i prigradskim ulicama i putevima.

Lokalni vozači ne mogu očekivati da vide ovaj Porsche kako patrolira autoputevima, jer je planiran isključivo za podizanje javne svesti i dodeljena mu je uloga vozila koje ruši granice između policije i mladih vozača u školama, na koledžima i bilo gde drugde gde može privući mlađu i razuzdanu publiku.

Sa druge strane, ne bi škodilo kada bismo videli ovaj isti model kako leti brojnim stazama britanskih arena, rame uz rame sa Ford Focus RS policijskim modelima i upaljenim rotacinim svetlima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group