Ferrari California u poseti gradu Ayutthaya

California nije na baš najboljem glasu, sa reputacijom "razvodnjenog" Ferrarija, ali na kraju dana, nema puno automobila koje bismo radije provozali na vikend putovanju...

Cavillino Motors je odlučio da pokaže koliko je ovaj model pogodan za kraća putovanja, pa je organizovao obilazak poznatih istorijskih destinacija na Tajlandu za vlasnike California.

Grad sa slika je Ayutthaya, centar Sijamsko kraljevstva, osnovan 1351. godine. Grad je osvoje 1767, a danas je pod zaštitom UNESCO-a i jedna prelepa destinacija. 

Uvoznik Ferrarija za Tajland je organizovao putovanje za vlasnike California T modela, ukupno šesto vlasnika se pojavilo. Naravno, pet od šest automobila je bilo crvene boje, a jedan model je bio beo. Našli su se u salonu u Bangkoku i zajedno provozali 80ak kilometara dalje, do grada Ayutthaya, napravili pauzu za ručak, a onda se vratili u glavni grad. 

Ferrari je lansirao model California 2008. godine, pored modela F430, što neki nisu ocenili kao najbolji potez. U pitanju je prvi V8 model za kompaniju koji se nalazi u prednjem delu, prvi sa direktnim ubrizgavanjem, prvi sa prenosom sa duplim kvačilom, kao i sa pokretnim krovom od metala. 

Ovaj automobil je inicijalno pokretao atmosferski 4.3 V8, dok nije zamenjen 2013. godine u California T automobilu, sa manjim, ali potentnijim 3.9 twin turbo V8. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group