Alternativa za dubok džep - Veyron Super Sport

Više slika

Više slika

Tačno godinu dana nakon predstavljanja na Geneva Motor Show, Bugati je nedavno potvrdio da je prihvatio 250 porudžbina za svoj Chiron hiperautomobil sa 1.500 ks.

Ova cifra od 250 prodatih modela skupocenog automobila postaje veoma impresivna i dok se nalazi na samo pola puta od planirane proizvodnje, njegova cena možda učiniti da određeni perspektivni kupci odustanu od izdvjanja ogromne sume novca za neverovatno velilke troškove održavanja ovakvog jednog modela, koji dolaze pored sumanutih brojki na etiketi. Upravo zbog toga, alternativu predstavlja Bugatti Veyron Super Sport.

Iako je daleko od jeftinog, Veyron Super Sport koji vam predstavljamo trenutno se nalazi u prodaji na britanskom tržištu polovnjaka i procenjen je na 2,1 milion evra, ali ova cifra je pored svega dobra pogodba u poređenju sa njegovim blizancem Chironom, a za razliku od svog malog brata, ovaj hiperautomobil je proizveden u veoma ograničenoj verziji od 30 jedinica širom sveta.

Ispod haube se nalazi quad-turbo W16 motor zapremine osam litara, koji je sposoban da razvije 1.200 ks i 1.500 Nm obrtnog momenta pri 5.000 motornih rotacija u munuti. Ove cifre omogućuju sprint do sto iz mesta za samo 2,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 431 km/h.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group