Baume & Mercier - Shelby

Proslavljajući 50 godina od pobede Karola Šelbija na FIA Internacionalnom Šampionatu, Baume & Mercier predstavlja svoje predivne novitete…


Naravno, u pitanju su ograničena izdanja, a insprisana su svetom trkanja i nose naziv Capeland Shelby Cobra. Ovo ograničeno izdanje predstavlja 1.965 časovnika u verziji od čelika i 98 luksuznih verzija sa završnim detaljima od 18karatnog crvenog zlata. Svaki od njih ima delove od AR tretiranih safirnih kristala, zadnji deo kućišta od istog materijala, sa ugraviranim potpisom Kerola Šelbija. Čelične i zlatne verzije će ipak biti nešto drugačije – imaće različite mehanizme i modele kaiševa.

Čelična verzija će imati švajcarski mehanizam La Joux-Perret kalibar 8120, sa 25 dragulja i rezervom energije od 42 sata. Imaće rotor sa Cotes de Geneve amblemom, predivni granulirani most i fantastični dekor sa Phi simbolom.

Zlatna vertija će imati švajcarski mehanizam La Joux-Perret kalibar 8147-2, sa 27 dragulja i rezervom energije od 44 sata. Imaće isti otvoreni rotor sa Cotes de Geneve amblemom, dekorom i Phi simbolom. Pored toga, imaće i dodatni inovativni flyback mehanizam.

Brojčanici oba časovnika imaće predivne završne detalje u Shelby Cobra Guardsman plavoj boji, sa dve vertikalne linije, arapske brojeve i kazaljke u obliku kobre, obložene SuperLuminova slojem. Kao što smo već rekli, kaiševi će takođe biti nešto drugačiji, pri čemu će čelična verzija imati crni alligator kais sa postavom od crvene kože, sa sivim šavovima i čeličnom kopčom, dok će zlatna verzija imati crni alligator kaiš sa plavom postavom od alligator kože, crvene šavove i 18karatnu zlatnu kopču.

Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra časovnici biće dostupni za kupovinu od juna meseca ove godine. Čelična verzija će koštati oko 4.450 dolara, dok će luksuzna zlatna verzija koštati oko 20.000 dolara. Kupci prefinjene zlatne verzije časovnika dobiće i mogućnost vožnje na Spring Mountain trkačkoj stazi u Las Vegasu. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group