Čovek koji je tužio Ferrari

Preston Henn, čovek koji je tužio Ferrari jer mu nisu dali da kupi LaFerrari Aperta, je odustao od tužbe, tvrdeći da je sada više zainteresovan za Hondu NSX...

 

Za one koji nisu ispratili slučaj, Henn je bivši trkač, kao i poznati kolekcionar automobila, koji već poseduje standardni LaFerrari u svojoj garaži. Jedan od najbitnijih automobila u njegovoj garaži je Ferrari 275 GTB/C sa brojem šasije 6885, za koji mnogi kažu da je najskuplji automobil na svetu, vredan više od 100 miliona dolara. 

Uprkos tome, nije dobio šansu da kupi LaFerrari Aperta, čak ni nakon što je poslao direktoru FCA grupe Sergiou Marchionneu ček na svotu od 1 miliona dolara. Ubrzo potom, tužio je italijansku kompaniju, ali je u intervjuu za Road and Track priznao da je tužba preskupa da bi sa njom nastavio i dalje. 

"Nakon što smo krenuli, pitao sam koje su šanse da pobedimo? Advokat je rekao 0... Da li možemo da ih tužimo za nešto drugo? Rekao je da, tužićemo ih za nešto drugo, ne znam još šta, ali hoćemo", rekao je Henn. 

Pored ovoga izneo je nekoliko kritika na račun kupea iz Ferrarija, rekavši da je morao da zove policiju da ga izvadi iz automobila, pošto su vrata jednostavno preteška. 

Što se tiče NSXa, kaže da je to najbolji automobil koji je ikada posedovao. 

"U stvari, baš sam poslao pismo o tome koliko mi se sviđa NSX. To je najbolji automobil koji sam ikada imao. Neverovatan. Veoma je dobar i košta 200 000 dolara u poređenju sa... pa poslednjim Ferrarijem koji sam kupio, ne LaFerrari, poslednji koji sam kupio, ne sećam se imena, bio je Spider, a cena 750 000 dolara. Ovaj je mnogo bolji za 200 000". 

O.R:

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group