10 najvećih kolekcionara automobila u NBA

Večeras počinje finalna serija NBA lige u kojoj će se za prsten boriti San Antonio Spurs i Miami Heat. Par igrača koji će biti na terenu našla su se i na našoj top listi pasioniranih ljubitelja automobila. 

NBA je možda i najveći sportski karavan na svetu, takmičenje koje privlači najviše medijske pažnje. Tamo nije bitno samo biti dobar na terenu, već i van njega, jer su igrači neprestano pod mikroskopom. Analizira se i meri svaki njihov postupak, odevna kombinacija, frizura i naravno jedan od najboljih pokazatelja i merila stila - automobili koje voze. Predstavljamo vam 10 NBA zvezda koje nikako ne moraju da brinu ukoliko se njihov izbor automobila nađe pod lupom.

 

10. Kobe Bryant

Najbolji automobili:  Range Rover, Ferrari F430, Ferrari 458 Italia, Bentley Continental GT, Bentley Azure Mulliner convertible, 1963 Chevrolet Impala, Cadillac Escalade

Ne treba da čudi što Kobe toliko voli Ferrari, ipak je odrastao u Italiji, tečno govori italijanski i priznaje da je zaljubljen u tu zemlju. Njegov auto za svakodnevnu vožnju je 458 Italia a koštao ga je oko 329.000 dolara. Očekujemo da sledeći u njegovoj kolekciji bude novi F150 koji je premijeru imao ove godine u Ženevi.


9.Dwight Howard


Najbolji automobili: Bentley Mulsanne, Porsche Panamera, Dartz Kombat T98

Svaki atleta koji u svom vlasništvu ima Dartz Kombat T98 vredan je pomena. Da vas uputimo, Dartz je kompanije koja nudi presvlake od kože penisa kita (najvećeg sisara na svetu) za neke od svojih SUV modela. Dwight takođe ima prelepu Panameru, a nedavno je pazario i Mulsanne.


8. Rudy Gay

Najbolji automobili: Dodge Challenger SRT8, Jeep Wrangler, Cadillac Escalade

Rudijeva garaža je oduvek reflektovala karakter lidera i vođe, a za to sada konačno ima i pokriće, s obzirom da je prelaskom iz Grzzliesa u Raptorse postao pravi lider tima. Rudy spada u grupu profesionalnih sportista koji se za potrebe kustomizacije svojih ljubimaca obraćaju tjunerskoj kući Pro Motorsport. Oni su između ostalog doterali njegovog Wranglera a Challengera učinili još moćnijim.


7. Dwyane Wade


Najbolji automobili: TWO McLaren MP4-12Cs, Porsche 911, Cadillac Escalade EXT, Hummer H2 SUT

Reč kolekcionar poprima drugačiju konotaciju kada je reč o Flashu, jer on ne mora da kupuje automobile, on ih redovno dobija na poklon. Kao jednoj od NBA ikona i glanog trendsetera u ligi, kompanije se utrkuju da mu poklone svoje proizvode ne bi li prošetao njihov brend kroz centar medijske pažnje iz kog nikad ne izlazi dok sa svih strana sevaju blicevi foto-aparata. Poslednji poklončić koji je dobio je McLaren MP4-12Cs, a već u svojoj rookie sezoni je pokazao da je avangardan vozeći se u Escaladi.


6. LeBron James


Najbolji automobili: Ferrari F430 Spyder, Jeep Wrangler, Porsche 911, Mercedes-Benz S63 AMG, Chevrolet Camaro SS, Dodge Challenger SRT, Hummer H2

Nijedna NBa top lista ne može da prođe bez Kralja, tako je i sa ovom. Riznica automobila LeBrona Jamesa otvorena je hummerom H2 koji mu je mama kupila (doduše od njegovog novca koji je zaradio svojim prvim Nike ugovorom) dok je još bi srednjoškolac. Od tada je zaradio toliko novca da mu sakupljanje automobila dođe kao sakupljanje salveta običnom smrtniku.


5. James Harden

Najbolji automobili: Range Rover, Custom Chevrolet Camaro Convertible, Mercedes-Benz S550

Harden je mlad igrač i pitanje je da li još uvek možemo govoriti o njegovoj kolekciji, mada za momka koji je u ligi tek od 2009. njegova garaža nije nimalo loša. Mi bismo voleli da ga vidimo na Harliju sa kožnjakom, nekako bi mu pristajalo sa njegovom čuvenom bradom.


4. Zack Randoplh

Najbolji automobili: 1975, 1973, 1972, 1972 Convertible Chevrolet Impala Customs

Teško da će Z-Boa kao promotera uzeti neka evropska automobilska kompanije. On je čovek jednostavnog ali istančanog ukusa- voli američke automobile iz sedamdesetih godina. Rides magazin je napravio sjajne fotke njegove kolekcije.


3. Andrew Bynum

Najbolji automobili:  Ferrari F430, Nissan GT-R, Ferrari 599 GTB, Dodge Challenger, TechART Porsche, BMW M6

Ma šta mi mislili o Andrewu, njegovom ponašanju, pa onoj prošlogodišnjoj frizuri koja je bila jedan od najstrašnijih prizora vidjenih u NBA dvoranama, skidamo mu kapu kada je reč o ukusu za automobile. Ne znamo da li je kupio Noviteco Rosso Ferrari, TechART Porsche ili  Black Bison GT-R slučajno zato što izgledaju fenomenalno ili je zaista toliki šmeker istančanog ukusa i poznavalac auto-moto sporta, ali nije ni bitno. Što se tiče automobila, respect za Bynuma.


2. Tim Duncan


Najbolji automobili: 1968 Chevrolet Camaro, Nissan GT-R, 1955 Chevrolet Bel Air

Tim Duncan vam svakako neće biti prva asocijacija kada pomislite na luksuzne limuzine. Timi nije čovek koji voli glamur, svetlost reflektora, on je tihi dobroćudni šampion koji već deceniju i po u kontinuitetu dominira NBA ligom. To ipak ne znači da i on nema svojih strasti i hobija. Baš naprotiv, Timi obožava automobile do te mere da je otvorio svoju radionicu Black Jack Speed Shop. 


1. Shaquille O'Neal 

Najbolji automobili: 2001 Chevrolet G1500, Lamborghini Gallardo, smart Car, Mercedes-Benz S-Class, Cadillac DTS, Jeep Wrangler, Ford Expedition, Lincoln Continental, Lincoln Navigator, Hummer H2s, Cadillac Escalade

Još pre nekoliko godina, ljudi iz West Coast Customsa su rekli kako su modifikovali i napravili više od 30 automobila samo za Šeka. Njegova opsesija tjuniranjem oslikava se u mnoštvu Šek obeležja, monstruoznih sistema ozvučenja, felni i naravno modifikacija zbog njegove veličine, kako bi uopšte mogao da stane u vozilo. Njegova kolekcija je raznovrsna, od supersport brzih automobila do ogromnih terenaca, a to najbolje oslikava Šekov nemirni duh i nepredvidiv karakter.

M.D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group