10 najskupljih odela

Živimo u svetu i vremenu u kom je muška garderoba na drugom mestu na svim važnim događajima, kao što su na primer venčanja ili zabave…



U svakom slučaju, više pažnje je posvećeno onome šta dame nose. Ipak, to ne znači da je muška garderoba, a posebno odela, jeftinija ili manje privlačna od ženske. Dešava se ono što je upravo suprotno. Pojedina odela su skuplja od automobila, a neka čak i od pojedinih vila. Najskuplja muška odela dostupna su po cenama koje će vas ostaviti bez teksta. Ipak, namenjena su muškarcima koji žele sebi da udovolje i koji to mogu da priušte. Ne postoji bolji način za kreiranje idealnog prvog utiska od nošenja skupocenog odela. Mi vam ovoga puta predstavljamo 10 najskupljih muških odela, koja su danas dostupna za kupovinu.

 

10. Brook’s Brothers $14,500

Brook’s Brothers prilagođena linija odela vam daje interesantan osećaj i pruža vam mogućnost da se osećate izvanredno dobro u ekstremno kvalitetnim i prefinjenim materijalima. Naravno, sve to ima svoju cenu. Jedno Brook’s Brothers odelo košta oko 14.500 dolara.

 

9. Ermenegildo Zegna $20,000

Kreator Ermenegildo Zegna linije odela je poznati italijanski modni dizajner koji je osnovao kompaniju koja sada iza sebe ima preko jednog veka iskustva u modnoj industriji. Ova odela koštaju od 20.000 do 22.000 dolara, a kreirana su besprekorno od najboljih dostupnih materijala. Dok nosite neko od ovih luksuznih odela, osetićete se privlačno i samopouzdano, kako ste oduvek želeli.

 

8. William Fioravanti $22,000

Vilijam Fioravanti je još jedan italijanski modni dizajner koji je uspeo da pokrene neku vrstu revolucije u ovoj industriji. Za William Fioravanti besprekorno krojeno odelo, koje je napravljeno od preko 200 različitih materijala morate izdvojiti oko 22.000 dolara. Sami procenite da li je vredno toga.

 

7. World Record Challenge Cup $28,000

Iako nije u pitanju kompanija ili modni dizajner, takmičenje koje se zove World Record Challenge Cup je razlog kreiranja nekih od najboljih i najfinijih odela ikada. Na primer, Suzan Triplet, ugledna modna dizajnerka iz Australije je 2013.godine pobedila na ovom takmičenju i prodala je odelo koje je za tu priliku kreirala po ceni od 28.000 dolara.

 

6. Brioni Vanquish II $43,000

Odela iz Brioni modne kuće su nadaleko poznaa, cenjena i nagrađivana zbog svog ekskluziviteta i veoma visokog kvaliteta. Muškarac koji se pojavi u Brioni odelu osvojiće poglede svih prisutnih u prostoriji u koju je ušao, a za jedno takvo moćno odelo morate izdvojiti i do 43.000 dolara.

 

5. Desmond Merrion $47,000

Ovo je jedna od najpoznatijih modnih krojačkih kuća u Londonu, a u svojoj ponudi ima besprekorna, elegantna i uglađena odela koja koštaju 47.000 dolara. Besprekorna izrada ovog krojača i njegov trud i rad svakako zaslužuju ovako visoku cenu.

 

4. Kiton K-5 $50,000

Ova odela, koja su delo poznatog italijanskog dizajnera, Enza D’Orsija, kreirana su korišćenjem visoko kvalitetnih materijala koji su dobijeni od merino ovaca. Jedno Kiton K-5 odelo će vas koštati oko 50.000 dolara.

 

3. William Westmancott $75,000

Ovaj britanski dizajner uspeo je da nadmaši sva očekivanja dizajniranjem svog Ultimate Bespoke projekta – odela koje košta neverovatnih 75.000 dolara. Razlog ovako visoke cene je ručna izrada svakog dela odela, a krojač na svakom komadu radi oko 200 sati.

 

2. Alexander Amosu $101,890

Aleksander Amosu je veoma poznati luksuzni krojač, koji je skoro kreirao besprekorno odelo koje košta 101.890 dolara. Ovo odelo je u celosti napravljeno od najskuplje vune na svetu. Pored toga, dizajner je morao ručno da napravi preko 16.000 šavova kako bi kreirao ovo modno umetničko delo. Dugmad na ovom odelu je takođe razlog njegove skupocenosti – napravljena su od 18-karatnih dijamanata.

 

1. Stuart Hughes Suit $892,980

I na kraju, najskuplje odelo na čitavom svetu kreirao je Stjuar Hjuz, dizajner iz Mančestera, koji je proveo preko 850 sati u radu na ovom besprekornom modnom komadu. Njegovo odelo predstavlja unikatnu mešavinu kašmira, svile i vune, a u njega je utkano preko 500 dijamanata na prednjem i zadnjem delu. Pored besprekornog izgleda odela koje će vas ostaviti bez teksta, njegova cena će vas u potpunosti zatečene – ono košta 892.980 dolara. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group