Zbogom svima - Dacia odlazi u budućnost

Više slika

Više slika

Dacia model sa ultimativnim dizajnom predstavlja nešto za šta niko nije čuo, ali klasična 1300 serija dobila virtuelni redizajn i izgleda prilično lepo...

Automobil koji je prvi put napustio proizvodnu lininiju 1969. godine, deli mnoge komponente sa Renault 12 modelom i zamišljen je kao moderno vozilo savršenog dizajna.

U svojoj novoj formi, koja može pomoći modelu da stane rame uz rame sa VW Sciroko modelom, Dacia 1300 održava svoje originalne farove, prednju masku hladnjaka, logo i haubu, kao komponente koje je automatski čine prepoznatljivom kao takvom, dok sa druge strane, jedina stvar koja donekle podseća na stari karavan dolazi u trougaonom obliku gepeka i štop svetala.

Uvođenje Dacia 1300 modela u 21 vek zahtevaće mnogo više od onoga što oko vidi, zato što će automobil morati da izađe u susret osnovnim sigurnosnim standardima i postane manji zagađivač, opremljen aerbegovima, ABS, elektronskim upravljanjem i kompletno novom porodicom motora po najnovijoj tehnologiji.

Međutim, veoma je jasno da rumunski proizvođač neće uskoro iznenaditi sa ovim zadivljujućim vozilom, jer njihova buduća linija nastavlja da se fokusira na pristupačan radije nego na vrhunski dizajn i tehnologiju, kao što to sada radi sa modelima Sandero, Logan, Duster, Dokker, Lodgy i otalim derivati.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group