Volvo najavio nove modele

Više slika

Više slika

Volvo je prikazao dva nova koncepta i kaže da su to najave nove serije 40, koja treba da se pojavi naredne godine...

 

U pitanju je sedan sa četvoro vrata 40.2 i visoki crossover 40.1, koji će verovatno dobiti oznake S40 i XC40, a prikazani su u sredu u Švedskoj, kao najave ovih modela. Oba modela su tu kao najava trke ovog brenda da se bori sa konkurencijom iz premijum segmenta tržišta, na svim bitnim regionima. 

Ovo su takođe prva vozila koja su nastala kao plod saradnje Volvoa i nove roditeljske kompanije Geely, a uskoro se očekuju i novi modeli koji će biti u ponudi za sva tržišta gde je brend prisutan. 

Volvo kaže da će novi modeli serije 40 biti u ponudi sa T5 Twin motorom koji je plug in hibrid, koristeći tehnologiju sa S90, V90 i XC 90 T8 modela, ali sa novim trocilindričnim motorom i sedmostepenim prenosom, automatikom. 

Veća vest su električni modeli, koji su prvi koje će ova kompaniji ponuditi kako bi ispratila California EV mandat i svoje planove. Dr Peter Mertens, potpredsednik razvoja u Volvou kaže da se sistemi koji se spremaju za seriju 40 takođe očekuju i na većim modelima serije 90, kao i na S60, V60 i XC60. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group