Unikatni Lamborghini 5-95 by Zagato

Pogledajte šta je napravio Zagato, interna dizajnerska kuća Lamborghinija, od Gallardo modela za jednog klijenta...

 

Unikatni model nazvan Lamborghini 5-95 by Zagato i biće prikazan po ptvi put ovog vikenda na 2014 Concorso d’Eleganza Villa d’Este na jezeru Como u Italiji.

5-95 je plod zajedničke saradnje Lamborghinija i Zagata, a poručio ga je Albert Spiess, ko je opsan kao "jedan od najznačajnijih kolekcionara Lamborghinija" na svetu, a napravljen je na proslavu 95 godina kompanije. 

"Uvek sam cenio sposobnost Zagato kompanije da naprave jak vizuelni utisak", rekao je Spiess. "Verujem da se senzualni dizajn inspiriše prirodom, zajedno sa najboljom tehnologijom, u savršenom balansu koji je moguć samo u Italiji. Ovaj model će biti osnova moje kolekcije."

Zagato je iskoristio model Gallardo LP570-4 kao bazu za ovaj projekat. Enterijer je u potpunosti promenjen, ali mogu se uvideti sličnosti sa starijim Zagato konceptom, sa Spykerom C12 iz 2007. koji je prikazan u Ženevi. pogotovu iz profila. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group