Svetu je definitivno potrebano više ovakvih jednoseda

Više slika

Više slika

Budućnost je stigla i prema tome, nikada nemojte misliti da sve što možemo videti u konceptualnom obrascu, predstavlja tek puku maštu veštog umetnika...

Nikada do sada nismo smatrali će naučna fantastika, koja je sastavni deo prethodnih nekoliko decenija, iznenada postati deo modernog doba sveta u svim njegovim sferama, ali i automobilske industrije takođe.

Kroz bogatu istoriju automobilizma, možemo posmatrati izvanredan stepen evolucije, koji se kreće usmeren ubrzanim razvojem i tehnološkim dostignućima. Idealni procesi motorizacije volovskih i konjskih zaprega doveli su do fuzije između konstantnih progresa u sferama kompjuterizacije i automobilske industrije.

Po pitanju dizajna, automobili takođe nastavljaju da se razvijaju, a što se nas lično tiče, svetu  nikako ne može smetati više automobila sa jednim sedištem, nalik bolidima Formule 1. Kao rezultat toga, svakako bismo voleli da doživimo dan kada će ovaj konceptualni model postati realnost.

Kreiran od strane umetnika kompanije Behnce, Ahmeda Ghamlouša, ovaj automobil nazvan je jednostavno Racer Fourteen i sastoji se od karoserije sa jednom, centralnom vozačkom pozicijom nalik BAC Mono modelu, ali ipak, ovaj automobil izgleda kao nešto što definitivno dolazi iz romana naučne fantastike.

Sveukupno, ovaj model neodoljivo podseća na Alpine Vision Gran Turismo automobil i kombinuje slične odvažne rubove točova i ravnu haubu. Na prednjem delu možemo videti LED farove i velike splitere postavljene samo nekoliko centimetara od zemlje.

Stranice Racer Fourteen automobila takođe izgledaju prilično uglađeno sa manjim usisnicima vazduha i prominentnijim pragovima. Poslednje ali ne i najmanje interesantno jeste sedište, ujedinjeno sa zadnjim difuzorom za generisanje sile potiska, jednostavnim štop svetlima i parom malenih antena.

Iako verovatno nećemo videti ovaj automobil na ulicama u skorije vreme, nadamo se da će superautomobili i trkački fokusirani sportski modeli nastaviti da postoje u budućnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group