Suzuki Koncept A:Wind

Suzuki je na Thailand Motor Show-u predstavio studiju A:Wind, mali gradski automobil koji bi na tržištu trebalo da se pojavi kroz godinu dana…

Koncept A:Wind je ono što mu i ime kaže – novi vetar u najmanjem auto segmentu. Budući Suzukijev gradski mališan je oštrih i jednostavnih linija, čiji izgled podseća na nedavno lansirani SX4 Cross.

Ovaj 3.581 mm dug, 1.575 mm širok i 1.524 mm visok mališan pokretan je 1.0-litarskim trocilindarskim agregatom čija se snaga na prednje točkove prenosi preko CVT menjača. Uz pomenuti benzinac, Suzuki će u A:Wind staviti i mali dizel motor.

Jednostavnost linija Suzukijevi dizajneri pokušali su da prenesu i u unutrašnjost ovog koncepta. Ne bi li ponudili više od konkurencije u segmentu, Japanci su svoju studiju opremili i ekranom osetljivim na dodir.

Automobil koji će se proizvoditi na Tajlandu premijeru u proizvodnom obliku trebalo bi da doživi sledeće godine. Tada će A:Wind krenuti u prodaju u Aziji, dok bi godinu dana kasnije mogao da pređe i u Evropu.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group