Subaru Viziv-7 koncept terenac

Više slika

Više slika

Sa kompanijom VW koja je već izbacila svoj novi terenac Atlas, sada je red na Subaru da obelodani svoje namere u segmentu srednjih terenaca sa tri reda sedišta.

Subaru nije imao igrača u ovom segmentu još otkako je otkazana proizvodnja modela Tribeca 2014. godine, nakon osam godina na tržištu. Sada po prvi put možemo videti nešto što bi trebalo da se pretvori u pravog naslednika Tribeca. Ime vozila je Viziv-7, dok Veziv označava "Vision for Innovation".

Što se tiče veličine, ovaj koncept bi veoma lako mogao da vas natera da pomislite da je terenac u punoj veličini, jer je duži od modela Dodge Durango. Međutim, njegovo rastojanje između osovina je nešto kraće, što u prevodu znači da mi tehnički gledamo u starijeg punoletnika, većeg od običnih terenaca srednje veličine, ali ipak patuljka u odnosu na međuosovinsko rastojanje modela Escalade.

Sveukupno, ovaj džip meri 5,2m u dužini, 2m u širini i 1,8m u visini. Baza točkova ima rastojanje od 3m, čineći Viziv-7 za 38 cm dužim od trenutnog modela Outback. Ovaj koncept je takođe i nešto duži, širi i viši od trenca VW Atlas, iako je njihova šasija gotovo identična.

Po pitanju izgleda, Viziv-7 koncept poseduje impozantnu prednju masku, agresivne farove i masivne maglenke koje su integrisane unutar rubova točkova umesto u prednjem braniku. Zadnji deo terenca deluje nešto delikatnije i nikako ne bismo zamerili brendu Subaru da zaista i napravi automobil sličan ovom konceptu, koji bi im služio kao primer, ali i dalje očekujemo da na kraju dođu sa mnogo suptilnijim izgledom konačnog proizvoda.

Ako je verovati svetskim medijima, proizvodna verzija ovog koncepta će doći kao Ascent, ime koje je kompanija Subaru nedavno registrovala u američkom zavodu za patente i intelektualnu svojinu. Proizvodna verzija ovog vozila bi mogla da izađe 2018. godine, i biće pokretana turbo motorom sa četiri cillindra, ali ni opcioni šestocilindraš sa 3,6 litara zapremine nikako neće biti zanemaren.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group