Subaru protiv 911?

Zaboravite BRZ Coupe, mašinu koja dolazi iz reli sveta WRX STI i davno zaboravljeni SVX. Da li je vreme da Subaru skupi hrabrost i napravi konkurenta modelima kao što su Nissan GT-R i Porsche 911 Turbo s?

 

Razmislite o tome i uzmite u obzir da Toyota radi na modelu FT-1 Supercar koncept. Da li je sve spremno da se nađe zamena modelu Supra?

Prvo, krenimo od dizajna. FT-1 ima odličnu formu. Subaru ima problem sa svojim dizajnerskim pravcem. Na slici koja stoji kao primer stil nije klasičan i blizak Subaruu, osim prednje strane koja ima rešetku koja je standardna za Subaru

U kabini bi se izbeglo korišćenje Subaruovih dizajnerskih detalja i išlo bi se na ekspresivnije linije, kvalitetne materijale i ekskluzivne detalje sa 2+2 rasporedom sedenja. 

Ispod bi se nalazio motor sa prednje strane, možda hybrid boxer. Električni motori koji šalju snagu na prednju i zadnju osovinu, povezani na turbo 3.6 motor. 

Tradicionalisti, a i mi među njima bi voleli manuelnu prenos, ali logičan pristup takvom vozilu bi bio osmostepeni, ili devetostepeni automatik sa dupli kvačilom. 

Subaruovo vozilo bi moralo da ulazi u krivine kao da ga navodi laser. Konkurenti kao što je Porsche 911 Turbo S, McLaren MP4-12C su ozbiljni igrači na ovom polju. Tu je i Mercedesov AMG GT, Jaguar F-Type, 2015 Chevy Corvette Z06...

Nažalost, šanse da Subaru postigne ovako nešto uz pomoć Toyote su male. Ipak, nikada se ne zna, Fuji Heavy Industries nas možda iznenadi jednog dana. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group