Savršeni dizajn novog AMG GT koncepta

Više slika

Više slika

Jedan od najlepših koncept automobila razvijan je od strane kompanije Mercedes u prethodnih nekoliko godina.

Ovaj model nije menjan još otkako je predstavljen u Ženevi prethodnog meseca, ali opet, zbog čega bi bilo ko poželeo da išta eksperimentiše oko njegovog izgleda?

Ispod poklopca haube nalazi se snažni četvorolitarski V8 motor sa dve turbine, ali pošto je potrebno da isporuči dodatni pogon koji se može uporediti sa samim izgledom automobila, jedinica dolazi sa još jednim manjim električnim agregatom i konceptom modularnih baterija, kako bi razvio više od 800 ks.

Ovo je sasvim dovoljno za sprint od 0 do 100 za samo 3 sekunde i čini automobil bržim od njegovih rivala kao što je Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, koji sada definitivno izgleda manje uzbudljiv.

Tu se nalazi mnogo toga što nije toliko očigledno, jer će Mercedes-AMG GT konačno postati proizvodni salon sa četvoro vrata, čime će se priključiti već uspostavljenoj porodici AMG GT kao daleko raznovrsniji član, a, ako njegova snaga ostane ista, onda i mnogo moćniji takođe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group