Rolls Royce preskače hibride i prelazi na struju

Više slika

Više slika

Kompanija Rolls Royce odbila je da kreira hibridne pokretačke sklopove za svoja vozila, a umesto njih opredelila se za potpuno električne modele nakon optimizacije njihovih tehnologija...

Ova vest koju smo nedavno saznali dolazi direktno od strane izvršnog direktora britanskog brenda Torstena Milera Otvosa, koji je izjavio da će električni pokretački sklopovi predstavljati budućnost auto-industrije, jer njeni kupci neće tolerisati nikakve "kompromise" koji dolaze po pitanju hibridnih tehnologija.

"Elektrifikacija modela predstavlja sve buduće standarde i u jednom trenutku više neće biti mesta na tržištu za automobile sa hibridnim motorima", izjavio je Miler. "Električni automobili predstavljaju budućnost i u to možete biti sigurni. Doći će vreme, niko ne može da predvidi kada - kada će motori sa unutrašnjim sagorevanjem postati samo sećanje. Za ovo može biti potreban dug period, ali će se sigurno dogoditi".

Međutim, zašto kompanija Rolls Royce poseduje toliko negativan stav prema hibridnim tehnologijama? "Naš brend ni u kom slučaju nije veliki igrač u ovom polju niti onda kada su u igri revolucionarne tehnologile", dodao je Miler. "Kupci naših modela zahtevaju luksuz, tako da nema mesta za nesavršenosti."

"Kompromisi, kada se radi o tehnologijama ili funkcionisanju naših proizvoda, ne predstavljaju mogućnost. Ljudi su zainteresovani za mnogo zanimljivije i daleko sigurnije zamene, dok istovremeno ne žele testiraju nove tehnologije."

Kada se radi o primenjivanju autonomnih tehnologija, izvršni direktor britanskog brenda tvrdi da će oni na kraju predstaviti svoje samoupravljačke sisteme u automobilima, mada to nije njihov prioritet. "Za naše kupce ova tehnologija ne predstavlja bitnu stavku u automobilima, zbog svoje nestabilnosti, pre svega, a do sada nama ni jedan kupac nije prišao sa pitanjem, zašto naši automobili ne sadrže autonomne tehnologije?".

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group