Renault Trezor koncept

Više slika

Više slika

Renault je predstavio svoje napredno električno vozilo i autonomne tehnologije u obliku neverovatnog Trezor koncepta koji je upravo otkriven na sajmu u Parizu...

 

U pitanju je dizajn sa dvoje vrata koji predstavlja budući stil koji će Renault koristiti za svoja vozila, a ne liči ni na jedan model koji je do sada izašao iz ove kompanije. 

Eksterijer dolazi sa inovativno karbonskom tehnologijom i blagim linijama koje se protežu celom dužinom automobila. Nema tradicionalnog prednje dela, već samo usisa za vazduh. Crvena šoferšajbna će vam odmah privući pažnju. 

Ovaj koncept izgleda neverovatno, ali ono što je najbitnije kod njega je tehnologija ispod. Električni motor dolazi iz jednog od kompanijskih Formula E automobila, sa 350ks i 380Nm obrtnog momenta, koji ubrzava Trezor od 0 do 100km/h za manje od 4 sekunde. 

Tu su i dve baterije, kao i sistem uštede energije na kočnicama, ponovo, pozajmljeno iz Formule E. Uprkos svoj tehnologiji, težina automobila je odlična sa 1600kg. 

Dodatno, Trezor dolazi sa sistemom autonomne vožnje. Ovaj mod proširuje volan kako bi ponudio vozaču potpuno novu perspektivu puta, a otvara i panoramski pregled kontrolne table na centralnom ekranu. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group