Renault 4 - ReFour

Renault je izgleda počeo da se ozbiljno bavi retro projektima: posle modela Twingo i Alpine, došao je na red i Renault 4, popularna pegla....

 

Već je postojao pokušaj da se oživi ovaj model u moderno doba, ali nije bio previše kreativan i u suštini je iskopiran stari oblik i dodati su moderni detalji, što nije išlo. 

Ova koncept je sa druge strane bliži originalnom izgledu automobila. Dizajner Kayvan Naderi je nekako uspeo da ponovi stari oblik, bez da ga je samo iskopirao. 

Ovo je po nama talenat koji nedostaje Renaultu u pristupu. Ovaj momak očigledno ima pasiju prema ovom brendu i model koji je napravio baca u senku sve što je Renault do sada pokušao da uradi i  što se tiče estetike, ali i originalnosti i stila. 

Renault je krenuo u dobrom pravcu posle 2000. godine, ali danas svi modeli uz ponude izgledaju kao model Clio u različitim veličinama i oblicima, što definitivno nije način da se gradi brend. 

O.:R

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group