Range Rover napada X1 i Q3

Land Rover definitivno razmatra manji Evoque kompakt crossover SUV, ali to i dalje nije definitivna potvrda...


 

Land Roveru treba model koji će se takmičiti sa modelima kao što su BMW X1, Audi Q3 i Mercedes GLA, tako da je razmišljanje o mlađem bratu modela Evoque razumljivo. Problem je taj što je Evoque već sam po sebi relativno mali kompaktni SUV. Od samog početka proizvodnje Evoque se nalazi na sredini - nije dovoljno veliki da bude rival modelu BMW X3, ali nije ni dovoljno mali da bi bio u istom segmentu sa BMW X1. Sa druge strane, cena ovog modela ga definitivno svrstava u viši segment. 

Dobra vest za Land Rover je da prodaja trenutno ide odlično na globalnom nivou i da postižu najbolje moguće rezultate u svim segmentima, od kompakt modela, do SUV modela pune veličine. 

 

 

Evoque je treći najprodavaniji SUV u svom segmentu, ispred BMW X3 modela, dok je LR Discovery Sport uspešniji u Evropi nego BMW X4, Lexus NX i Porsche Macan - a tek se očekuje da poraste prodaja ovog modela. 

U premijum segmentu, Range Rover Sport je drugi najprodavaniji model u Evropi, a prestiže ga samo BMW X5. Sve ovo govori sa trenutno Land Rover nema potrebe da žuri, iako je segment koji razmatraju u porastu. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group