Prvi put u javnosti - Infiniti Prototype 9

Više slika

Više slika

Možemo se truditi i težiti ultimativno modernom izgledu, ali postoje neki sitni detalji koji će nas uvek vraćati prošlosti...

Te sitnice dolaze u vidu elegancije koja je od samih začetaka autoindustrije predstavljala ključni faktor prilikom kreiranja vozila i uvek je tokom svog puta dobijala drugačiju interpreaciju. Međutim, određene stavke ostaju na ceni i mnogi proizvođači danas takođe vole da naprave mali izlet i podsete nas na to koliko su stvari nekada bile lepše i drugačije.

Nekoliko dana nakon prvog pojavljivanja, Infiniti je objavio nove fotografije svog zadivljujućeg Prototype 9 koncepta. Objavljene u različitim publikacijama, ove slike pružaju bolji pogled na automobil koji poseduje retro inspiraciju i biće zvanično predstavljan na Pebble Beach Concours d’Elegance događaju.

Sa izgledom modernog modela Srebrna Strela, Prototype 9 svoju inspiraciju crpi iz klasičnih trkačkih automobila i sastoji se od minimalističkog eksterijera sa ručno kreiranim aluminijumskim panelima, otvorenim kokpitom i izloženim točkovima koji poseduju mrežaste felne. Međitim, ovde stvari postaju malo lošije, jer se iznad haube nalazi ornament koji deluje kao da je van svog mesta, dok se i maska hladnjaka može pokazati pomalo kontraverzna.

Uprkos svom retro inspirisanom stilu, Prototype 9 je ipak visokotehnološko vozilo, a kako smo zvanično obavešteni, poseduje pogonski sklop koji je baziran na sledećoj generaciji modela Nissan Leaf. Električni motor postavljen na zadnjoj osovini napajan je pakovanjem baterija od 30 kWh, stvarajući 148 ks i 320 Nm obrnog momenta.

Ovo možda ne zvuči preterano impresivno po današnjim standardima, ali moramo imati u vidu da ovaj koncept teži svega 890 kg. Zahvaljujući svojoj ekstremno niskoj kilaži, ovaj automobil može da ubrza do sto za samo 5,5 sekundi i dostigne maksimalnih 168 km/h. Posledjna cifra je pomalo razočaravajuća, kao i tvrdnja da je automobil dobar za samo 20 minuta akcije na trkačkoj stazi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group