Predstavljamo vam automomni kamion budućnosti


Švedski proizvođač Einride nedavno je predstavio prototip svog potpuno autonomnog, električnog kamiona u punoj veličini, koji će moći da se vidi na skandinavskim putevima za nekoliko godina...

Nazvan T-pod, ovaj kamion koji je sve ostavio bez daha, nije nastao samo kao običan autonomni model, već kao potpuno novi vid transporta. Bez ikakvog prostora u kome bi vozač sedeo, T-pod uvećava maksimalni kapacitet tovarnog prostora i sudeći po kompaniji Einride, njihov model može prevoziti 15 paleta robe, uprkos veličini od samo sedam metara.


Kompanija Einride primenila je veoma unikatan pristup kada je dizajnirala T-pod i opremila ga je unikatnim autonomnim sistemom vožnje. Ova postavka označava to da na autoputevima, kamion može sam upravljati bez ikakve ljudske intervencije, dok na užim i tehnički mnogo zahtevnijim putevima, ovaj model kamiona može biti kontrolisan daljinskim putem, iz kancelarije kompanije koja ga koristi i njene lokacije na kojoj je smeštena.

Brend Einride kreiraće čitavu flotu od 200 T-pod modela koji će od 2020. godine krenuti da cirkulišu švedskim drumovima, dok će prvu rutu predstavljati razdaljina između Geteburga i Holsingburga. Ovi kamioni će predstavljati početak budućnosti auto-transporta, koja nastaje u skandinavskim predelima.


Razgovarajući sa lokalnim medijima, šef kompanije Einride, Robert Falk izjavio je da oni smatraju da je došlo krucijalno vreme za stvaranje budućnosti i revolucije u transportnom saobraćaju. Uz pomoć inovativnih tehnologija, švedski brend kreirao je revolucionarni sistem namenjen ovom veku, ali i sledećem, ali takođe, u svoj dizajn uključuje hrabrost i dekadenciju mladih ljudi koji će definitivno promeniti svet i shvataju kako su ove promene njihova obaveza. Svaki od članova dizajnerskog tima koji je učestvovao u stvaranju ovog kamiona definitivno poseduje svoje mesto u istoriji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group