Porsche Mission E Concept

Više slika

Više slika

Stigao je - Porsche je konačno napravio rivala za Teslu o kojem slušamo već nekoliko meseci...

 

Snaga je preko 600ks, preko 500km autonomne vožnje, ubrzanje od 0 do 100km/h za 3,5 sekundi, punjenje od neverovatnih 15 minuta(!) da bi se napunilo preko 80% baterije. Kakav automobil.

Snage se prenosi na sva četiri točka, a takođe sva četiri reaguju na pokrete volana. 

Porsche je razvio električni pogon koji koristi iskustva iz trka, kao i 919 hibridnog trkačkog programa. Mission E koristi dva električna motora, koji daju preko 600 konjskih snaga pa do 200km/h ubrzava za manje od 12 sekundi, što je neverovatan podatak. Pogon na sva četiri točka takođe korsiti Torque Vectoring koji distribuira snagu individualno na svaki točak. 

Razlog zašto nemačka kompanija tvrdi da je za punjenje 80% potrebno samo 15 minuta je voltaža. Sa ovim konceptom, Porsche predstavlja revolucionarnu tehnologiju 800 volti, koja duplira voltažu današnjih električnih modela. Ovo ne znači samo brže punjenje, već i manju težinu, pošto su manji kablovi dovoljni za transport energije. 

Baterija je montirana u pod automobila, između prednje i zadnje osobine, pa je raspored težine najbolji mogući, a centar gravitacije skoro idealan. Ceo automobil je napravljen od mešavine aluminijuma, karobona i čelika, ojačanog polimerom CFRP.

Što se tiče dizajna, u pitanju je čistokrvan sportski automobil, veoma nizak, sa samo 130cm i veoma jednostavan. 

Iako je u pitanju samo koncept, možemo da pretpostavimo da je Porsche već spremio proizvodnju ovog modela, a naredna Panamera bi takođe trebala da preuzme neke stilske elemente ovog modela, kao i tehnologiju. 

Što se nas tiče, upravo se pojavio pobednik sajma u Frankfurtu. Šta vi mislite?

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group