Ovo je novi Fiat Tipo

Više slika

Više slika

Nakon prošlogodišnjeg prestanka proizvodnje modela Bravo, Fiat je ostao bez evropskog predstavnika u hatchback segmentu, ali uskoro stiže naslednik...

 

Ne bismo ga nazvali direktnim naslednikom modela Tipo, već realističnijim predstavnikom evropskog hatch segmenta i zamene za Bravo, sa kojim Fiat pokušava da replikuje uspeh Renaultovog low cost brenda, Dacia. U pitanju će biti jeftin kompakt model, sličan rumunskom brendu, i modelu Logan, ali u Golf segmentu. 

"Ovo će biti test za tržište, pošto segment jefitnih hatch back modela u Evropi skoro da ne postoji", rekao je Alfredo Altavilla, direktor za operacije u FCA grupi za Evropu, u svom poslednjem intervjuu za Autonews. 

Baziran na novom Tipo sedan modelu će biti i model koji je poznat kao Aegea u zemlji u kojoj se proizvodi, Turskoj. 

Ne očekuju se nikakva iznenađenja ispod haube, pa će model sa petoro vrata biti dostupan sa istom ponudom motora kao i sedan model, sa dva dizela od 94ks i 1.3 MultiJet II i 118ks 1.6 MultiJet II, i sa najmanje dva benzinska motora, 94 ks 1.4 i jači 1.6. 

Kao i sedan, hatch će doći sa karavan varijantom, koji će se praviti u Fiatovoj fabrici u Turskoj. Očekuje se da novi Tipo dođe na sajam naredne godine u martu. 

O.r:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group