Opel želi GT - samo ne zna kako

Više slika

Više slika

GT koncept koji je prikazan u Ženevi prošlog marta, predstavlja jednu od zvezda ovog sajma, iako je u to vreme Opel objavio kako je on ništa više od obične studije.

Iznenađujuće, ovaj model još uvek nije otpisan, jer Nemci nastavljaju rad na njegovom projektu i dalje verujući da imaju makar dve godine vremena da se odluče pre nego što njegov dizajn postane prevaziđen.

"Ovo je automobil koji volimo mi i publika, tako da više od svega želimo da ga kreiramo", izjavio je izvršni direktor kompanije Opel Karl Tomas Njuman. "Pitanjeje samo koji je pravi pristup celokupnoj priči, tako da brižno proučavamo različite pravce u kojima možemo da idemo.

Kako bi GT dobio zeleno svetlo potrebno je da finansijski ima smisla i pošto predstavlja proizvod niskog volumena ovo pitanje postaje još teže. Ako se ovome doda to što bi automobil trebalo da ima pogona na zadnjoj osovini, spisak problema postaje duži.

"Platforma modela predstavlja pravu komplikaciju", zaključio je Njuman. "Možete iskoristiti delove i komade, ali, sve je pitanje cene troškova. U slučaju da uradite velike napore na projektovanju šasije, onda možete napraviti veliki poduhvat i nadati se uspehu."

Onda se nameće rešenje u vidu digitalne arhitekture, pošto u ovom trenutku ne postoji nešto takvo u inventaru GM grupacije, možda mogu da se udruže sa drugim proizvođačima kao što je MG, koji drži koineski partner GM - a, SAIC, koji je definitivno imenovan kao mogućnost, koju je Njuman nažalost odbio da komentariše.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group