Aria - koncept baziran na Corvette modelu

Više slika

Više slika

Do sada ste svi čuli da će sledeće poglavlje u istoriji modela Corvette biti obeleženo predstavljanjem modela srednjeg motora koji se pridružuje liniji...

Mi i dalje ne znamo kako će ovaj model izgledati, ali nikako nećemo zameriti ukoliko vidimo jedan koji generalno izgleda slično kao ovaj koncept koji vam predstavljamo.

U slučaju da ne znate koji je ovo automobil, počećemo sa objašnjenjem kako je on dizajniran od strane Aria grupacije, kalifornijskog dizajnerskog studija i kompanije koja se bavi fabrikacijama, kao omaž pokojnom dizajneru GM-a Edu Tejloru, takođe znanom kao Brzi Edi.

Iz kompanije Aria je izjavljeno da je konstruisanje automobila koji bi Brzi Edi sigurno voleo da vozi zasnovana na Vette seriji srednjeg motora.

Koosnivač kompanije Klajv Hokins je izjavio da su se oni pobrinuli da ovaj model ne odstupi ni milimetar od GM grupacije kada su započeli svoje radove na kreiranju koncepta, ali uprkos svemu, on upravo zbog toga može biti nazvan jedinstvenim, bez obzira na sve veze sa pomenutim Corvette modelom.

Sa svim ovim na umu, možete primetiti određene karakteristike koje podsećaju na Corvette model, posebno na zadnjem delu. Ova sličnost je najupečatljivija na grafici štop svetala. Još jedna stvar koja ovaj koncept razdvaja jesu crni specijalno modifikovani točkovi, koji se sastoje od besprekornih pet duplih krakova i mogu biti naručeni u četiri različite veličine od 20, 21, 22 i 24 inča.

Na nesreću model ne poseduje motor koji ga prati, iz razloga što je statični koncept, ali, ako je suditi po Hovkinsu, ukoliko budu stavljali nešto unutra, to će definitivno biti motor iz Z06 modela, sa 650 ks i 881 Nm obrtnog momenta.

On je takođe naglasio da je šasija modela potpuno spremna i da sveukupno, automobil teži 1.360 kg, tako da se nada da će neko ovu mašinu prebaciti u vozno stanje veoma brzo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group