Novi Smart Vision EQ koncept

Više slika

Više slika

Pametno zamišljen novi Vision EQ koncept Fortwo modela biće predstavljen javno na Frankfurt Motor Show sajmu automobila...

Maleni koncept prikazuje kako Daimler zamišlja futuristički i urbani modifikovani lokalni vid javnog transporta, potpuno autonomnog i električnog vozila koji je uvek spojen kako bi omogućio punu uslugu kada god da se za njom ukaže potreba.

Ovo je prvi Smart automobil koji se nalazi pod okriljem EQ brenda. Daimler je planirao da lansira preko 10 električnih vozila do 2022. godine, počevši od Smart modela, pa sve do velikih terenaca.

"Pametna vizija EQ fortwo, predstavlja našu viziju budućnosti urbane mobilnosti, najradikalniji automobil i podeljeni koncept, koji je potpuno autonoman, sa maksimalnim komunikacionim mogućnostima, prijateljski prema životnoj okolini i veoma lak za personalizaciju, ali električan pre svega", izjavio je izvršni direktror kompanije Aneta Vinkel.

Smart Vision EQ Fortwo predstavlja automobil sa deljenjem na umu, unutar koga ne postoje kontrole i vozilo čije je funkcije moguće kontrolisati putem korisnikovih mobilnih naprava i govorne aktivacije. Umesto tradicionalne kontrolne table, nalazi se monitor od 24 inča okružen roze zlatnim ramom dok su spoljne ivice opremljene manjim ekranima od 4 inča.

Eksterijer se sastoji od Black Panel maske hladnjaka koja može biti korišćena kako bi komunicirala sa ostalim učesnicima u saobraćaju, prikupljajući informacije o pešacima koji prelaze ulicu. Vrata su opremljena filmom koji može biti aktiviran na zahtev takođe. Umesto tradicionalnih farova i štop svetala, Vision EQ Fortwo koristi LED displeje koji mogu poprimiti oblik oka napred, emitujući korisne informacije na zadnjoj strani vozila.

Električni pogonski sklop napajan je baterijom od 30 kWh, a kada automobil nije u upotrebi, sam se prevozi do stanice kako bi se napunio do kraja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group