Novi Opel GT koncept

Više slika

Više slika

Potez koji je sve iznenadio - Opel je pre premijere predstavio Opel GT koncept...

 

Studija je nastavila stopama 1965 Opel Experimental GT modela, koji je prikazan u Ženevi prošle godine, a naslednik je Opel GT modela i Monza koncepta, opisan kao dinamička mašina. 

S obzirom da je koncept u pitanju, izgled je daleko od tradicionalnog i trenutne dizajn filozofije u Opelu. U pitanju je pregled budućeg kupea i ne treba da vas iznenadi ako bude "smireniji" kada se pojavi proizvodni model. 

Velika vrata sa integrisanim prozorima su glavna inovacija ovog modela. Pristup kabini je moguć pritiskom na dugme koje je integrisano u crvenu liniju krova. Drugi detalj je dupli ekran sa obe strane kabine, koji rade zajedno sa kamerama koje se nalaze pozadi i povećavaju vidljivost. 

Umesto da se odluče za veliki motor, studija dolazi sa 1.0 turbo motorom, koji se koristi u Adamu, Corsi i Astri, sa snagom od 143ks i 205Nm obrtnog momenta. 

Snaga se šalje na zadnje točkove i s obzirom da je težina manja od 1000kg, ovaj dvosed stiže do 100km/h za manje od 8 sekundi, sa maksimalnom brzinom od 215km/h. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group