Novi Infiniti Q30

Nećete moći da primetite samo gledajući fotografije, ali novi Infiniti model za premijum hatch kategoriju, novi Q30, je napravljen na osnovi Mercedesa A klase, na istoj MFA platformi sa prednjom vučom...

 

Iako Infiniti odbija da saopšti koje motore će korisiti za ovaj model, svi su izgledi da će Q30 deliti i osnovne dizel i benzinske motore sa A klasom, CLA i GLA modelima, jer su ti motori zajednički poduhvat Mercedesa i Renault-Nissan grupe. 

Pogon na sva četiri točka će biti dostupan kod određenih modela. 

Infiniti je prikazao Q30 koncept još 2013 na sajmu automobila u Frankfurtu. Proizvodni model bi trebao da ostane blizak po izgledu ovom konceptu, i da bude dosledan Infinitijevom dizajn pravcu. 

Enterijer neće biti ekstravagantan kao kod koncept modela, ali će zadržati sličan izgled, a Infiniti obećava visok kvalitet materijala i izrade. 

Q30 koji će pratiti QX30 crossover model, će debitovati kasnije ove godine, a proizvodiće se u Nissanovim fabrikama u Sunderlandu u Velikoj Britaniji. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group