Novi hibrid iz Porschea

Porsche je spreman da se suprotstavi seriji 5, kao i Tesla Model S sa novim modelom...

 

Prema AutoCaru, novi Porscheov sedan ć dolaziti sa električnim i hidrogenskim pogonom!

Detalji o ova dva vozila su ograničeni, ali se očekuje da će električni Porsche dolaziti sa snagom od preko 420ks, kako bi izjednačio Teslin Model S. Novi Porsche bi takođe trebao da omogući i 265 milja vožnje bez punjenja. 

Za razliku od Tesle, novi Porsche neće imati arhitekturu dizajniranu samo za ovaj model. Biće u pitanju promenjena verzija MSB platforme koja će biti prilagođena električni motorima. Porsche će preneti sigurnosne strukture napred i nazad, kao i sa strane, dok će ostatak šasije biti značajno modifikovan kako bi prihvatio električne motore pozadi. Patenti za ove promene su već podneti u devembru prošle godine. 

Ova vrsta pogona i pozicioniranja istog će se verovatno iskoristiti i kod novog Audi R8 e-tron modela.

Porscheova matična kompanija Volkswagen i šef Ulrich Hackenberg su podelili neke zanimljive detalje o novom automobilu iz Porscha tokom konferencije u martu. Hackenberg je tada pomenuo da Porsche planira i pogon na vodonik.

Uskoro očekujemo više detalja o ovoj bateriji kao i modelima koje će pokretati u naredni godinama. Porcheov električni model bi trebao da stigne tokom 2017. godine, a model na vodonik je predviđen ubrzo potom, ali u ograničenoj seriji. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group