Novi Ferarri Sergio

Pininfarina Sergio koncept je imao veoma dramatičan izgled i kada smo čuli da Ferrari planira da ga napravi, bili smo znatiželjni da vidimo kako će da izgleda u proizvodnom obliku...

 

Nažalost, otišli su daleko od originalnog koncepta, kao što možete da vidite na slikama. Ferrari je otkrio proizvodnu verziju Sergia i očigledno je da je u pitanju malo izmenjeni 458 Spider. Prvi automobil je otkriven vlasniku, SBH Royal Auto Gallery iz UAE, na istom mestu gde je predstavljen i FXX K model. 

U poređenju sa Pininfarininom vizijom, Sergio u proizvodnoj formi dobija šoferšajbnu koja u potpunosti menja izgled automobila, a tu je i drastično promenjeni prednji branik. Svetla, prednja i zadnja, su drugačija i celokupan izgled automobila je manje spektakularan od koncepta. 

Ferrari će napraviti samo 6 primeraka Sergia, da bi proslavio 60 godina saradnje sa Pininfarinom. Sa tehničke strane, Sergio pokreće poslednja verzija 597ks motora 4.5 V8 koji se nalazi i u 458 Speciale A modelu. Naravno, performanse su identične, a ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za 3 sekunde. 

Svaki od 6 primeraka je specijalno opremljen prema željama kupaca u Tailor Made ateljeu u Maranellu, što znači da će svaki automobil biti jedinstven u svetu. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group