Novi BMW 8 koncept pruža uvid u ono što sledi

Više slika

Više slika

Nedavno su se pojavile prve fotografije BMW koncept modela serije 8 otkrivajući automobil pred njegovo predstavljanje na događaju Concorso d’Eleganza koji se održava 26. maja u Villa d’Este...

Automobil je daleko uglađeniji nego što slike sugerišu i serija 8 koncept predstavlja stilski kupe sa dvoje vrata koji sadrži veoma markantnu prednju stranu sa masivnom mrežom hladnjaka koja je oblikovana uskm i lepim farovima. Automobil takođe sadrži široku šoferšajbnu, velike prednje usisnike na braniku i lagane aluminijumske točkove koji prekrivaju kočione diskove sa kleštima obojenim u zlatno.

Slika zadnjeg dela nije najvišeg kveliteta, ali možemo videti da model poseduje nežno zaobljenu liniju krova koja se lagano spušta kako bi se srela sa integrisanim spojlerom. Koncept poseduje i veoma agresivan zadnji branik i nešto što deluje kao dupli izduvni sistem.

Koncept je dizajniran kao prethodnica proizvodnom modelu koji će biti plasiran na tržište sledeće godine. Automobil će parcijalno zameniti seriju 6 kupe, a vlasnik kompanije BMW, Herald Kruger, izjavio je da će njihov "model iz snova" dodati čistu automoto senzaciju liniji kompanije.

Bavarci su bili veoma tihi po pitanju svog novog modela, ali smo uspeli da saznamo da se automobil bazira na CLAR platformi koja je poduprta za 5 do 7 inča. Glasine takođe sugerišu da će novi model ponuditi širok asortiman poznatih linija motora posebno V12 jedinica zapremine 6,6 litara, koje razvijaju 601 ks i 799 Nm obrnog momenta.

Ranije ove godine, potrvrđeno je da kompanija BMW u određenim ustanovama za zaštitu intelektualne svojine želi da registruje konde brojeve linija 825, 830, 835, 850, 845, 860, M8 i M850, tako da je M8 definitivno u igri kao jedna od mogućnosti koja će krasiti gepek, ali i mnoga druga mesta novog modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group