Nova Opel Astra

Nova generacija Opelove Astre bi na tržište trebala da stigne do kraja 2016, a dosadašnja saznanja govore da će se raditi o automobilu vrlo profinjenog, elegantnog i dinamičnog dizajna inspirisanog studijom Monza, a koji će kupcima ponuditi novu liniju motora i menjača i naprednija vozne osobine, performanse...



Novi model će biti nešto duži od sadašnjeg, a baziraće se na dorađenoj verziji sadašnje GM-ove Delta platforme. U ponudi će se, kada je reč o karoserijskim oblicima naći hatchback sa pet i coupe sa troje vrata, kao i karavanski model sa nešto dužim međuosovinskim razmakom.

Dizajnom i opremom, ali i kvalitetom izrade, Opel namerava da Astru "gurne upmarket" pa bi kupac, uz već spomenuti novi dizajn snažno inspirisan studijskom Monzom, odmah trebao da ima čvrst utisak novog i naprednog automobila.

Tome bi značajan doprinos trebali da daju novi motori i prenosi. Konkretnije, do trenutka lansiranja nove Astre, tri nove porodice motora bi trebale da budu dostupne na tržištu, a uključivaće navodno 13 posebnih benzinskih i diesel motora. Najmanji "mainstream" motori će biti oni zapremine od 1,0 litara, a najveći od 1,6 litara, ali OPC verziju će pokretati 2,0 pogon. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group