Nissan razmatra električne Supermini i Crossover varijante

Više slika

Više slika

Uspeh Leaf modela, koji je odabralo više od 230.000 kupaca širom sveta otkako je lansiran 2010.godine, navelo je Nissan da dobro razmisli o dodavanju više električnih vozila u svoj asortiman…

U razgovoru za jedan intervju, Geret Dansmor, koji trenutno vlada evropskim EV programom ovog brenda, rekao je: “Investirali smo 5.4 milijarde dolara u električne automobile kao što je Leaf, pa smo morali da se pobrinemo da oni budu odgovarajući za što više tipova kupaca. U Evropi, to je značilo konstruisanje B-segment hatchback modela, SUV i crossovera.”

Sličan po veličini Ford Fiesti, i malo ispod trenutnog Leaf modela, njihov supermini će imati istu platformu i tehnologiju koju sada poseduje Renault Zoe, a verovatno će se sklapati u istoj fabrici gde i njegov francuski rođak, Flins. Na taj način će se lako ispuniti svi kapaciteti ovog modela.

Što se tiče crossovera sa nula emisija, ovaj model će imati istu arhitekturu kao Leaf, koja je bazirana na B0 platformi korišćenoj za Juke model, pa veća visina neće predstavljati nikakav problem.

Pored ova dva moguća modela, Nissan razmatra mogućnost kreiranja naslednika za Leaf model, al ii mogućnost dodavanja više električnih automobila čitavoj svojoj floti: “Nisan je posvećen EV programu i sačinjava veći deo asortimana, pa sada gledamo i razmatramo modele koje bismo još mogli da dodamo. Sledeći potez će biti kreiranje automobila drugog volumena, ali to verovatno neće biti sportski model”, rekao je Roel de Vries, izvršni potpredsednik ovog brenda, odgovarajući na glasine o mogućoj proizvodnji Bladeglider koncepta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group