Nissan priprema svoj električni koncept

Više slika

Više slika

Kompanija Nissan je potvrdila rad na novom konceptu koji će predstavljati prethodnicu potpuno električnog krosovera...

Ovo vozilo se očekuje kasnije ove godine i biće nazvano Vmotion 3.0, a pratiće stope modela Vmotion 2.0 koji je debitovao ranije ove godine. Sudeći prema direktorima kompanije, automobil će se fokusirati na elektrifikaciju, konektivnost na putu i autonomne vozačke sisteme.

Sudeći po globalnom šefu dizajna kompanije Nissan Alfonsu Albaisi, novi koncept će stići odmah nakon druge generacije modela Leaf ove godine i ponudiće uvid u nešto potpuno novo.

"Zašto ne biste isprobali nešto novo? U budućnosti, mi nećemo posedovati samo jedno električno vozilo, tako da sada mapiramo koji DNK može da se primeni na različite žanrove."

Potpredsednik kompanije Nissan za nulte emisije gasova, Daniele Skvilaći, izjavio je za svetske medije da je prirodno da kompanija razvija svoje električne krosovere.

"Mi smo trenutno fokusirani na krosover električne modele, iz razloga što je to naš DNK. Krosover će zaista predstavljati sve poslednje pametne tehnologije kompanije Nissan."

I dalje nije jasno kada će koncept debitovati, niti kada će proizvodna varijanta stići na tržište.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group