Morgan Aero 8

Britanski proizvođač automobila Morgan, iskoristio je sajam u Ženevi da otkrije svoj novi Aero 8 model…


Ovaj model ima isti vintage izgled koji čini sve Morganove kreacije privlačnim, a sadrži i seriju mehaničkih unapređenja. Aluminijumska šasija sada ima bolju torzionalnu čvrstinu, dok postoji i novo vešanje, anti-roll barovi i BMW-ov diferencijal. Ovaj model takođe ima i ABS (sa EBD), “cruise control”, servo volan i vazdušne jastuke, i dodatno revidirano upravljanje pravcem, koje ga je učinilo još boljim.

Novi Aero 8 model pokreće isti V8 4.8 litarski BMW motor, koji razvija oko 367 HP, a menjač može biti sa šest brzina ili automatik.

U kabini ovog automobila možemo videti čitav spektar novih luksuznih elemenata, poput autentičnih drvenih akcenata, teksturnih materijala i finih kožnih naglasaka, kao i klimu, opcionalni touchscreen ekran sa informacijama i zabavom, kao i niska karbon sedišta.

Ovaj model automobila trebalo bi da se nađe u proizvodnji u četvrtom tromesečju ove godine, a biće predstavljen kao ograničeno izdanje. Proizvođač još nije naglasio koji broj automobila će biti proizveden, ali se zna da će njihova cena biti oko 120.000 dolara. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group