Moderni E-Type

Ukoliko ste ljubitelj automobila, sigurno volite linije vozila iz šezdesetih...

 

Jaguar E-Type je legenda među tim automobilima i pokreće automobilske entuzijaste već godinama. Moderna interpretacija E-Type-a je i dalje prisutna u obliku Eagle Speedstera, ali ovo je nešto novo.

Lyonheart K je izbor za vas ako želite vozilo koje je još modernije i predstavlja adaptaciju E-Type formule. Košta mnogo, sa cenom od preko 360 000€ za varijantu sa tvrdim krovom i 375 000€ za kabriolet. 

Kompanija se nalazi u Coventry, starom domu Jaguara, a ono što nude je veoma privlačno. Dobijate laganu aluminijumsku osnovu, podesive amortizere, kao i modernu susupenziju. Snaga dolazi iz Cosworth V8, koji daje 567ks i 70Nm obrtnog momenta. Automobil stiže do 100km/h za 3,9 sekundi, a maksimalna brzina je 300km/h. 

Kao dodatak, uprkos prvoj najavi o proizvodnji samo 50 primeraka, kompanija je razmislila i odlučila da taj broj podigne na 250 komada. Ukoliko se automobil pokaže kao uspešan, nema razloga da ih ne naprave više. Nešto slično onome što Pagani radi - Italijani i dalje prave Zondu, iako je automobil van proizvodnje zvanično i zamenjen je Huayra modelom. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group