Mini Superleggera Roadster

Teško je poverovati da je mini postao tako raznolik u ponudi svojih modela...


 

Kada se uporedi sa britanskom ikonom, sa kojom je ovaj brend lansiran, kompanija u vlasništvu BMW-a, sada ima širok izbor modela koji ispunjavaju potrebe većine kupaca.

Pored Cooper S modela sa troje vrata, ništa iz ove ponude nije bilo daleko od prava kojim su krenuli... dok se nije pojavio Superleggera Roadster koncept koji je debitovao na sajmu u Parizu 2014. godine. Iako su svi bili uzbuđeni, vladalo je opšte mišljenje da će ovaj koncept biti samo još jedan u nizu koji nije stigao dalje od sajma. 

 

 

Srećom, izgleda da to nije istina, jer su se fotografija proizvodnog modela skoro pojavile na internetu. Mini i dalje treba da potvrdi proizvodnju ovog modela, ali nada postoji. 

Šta se razlikuje? Prvo ćete primetiti nešto drugačiju šoferku, ogledala, ručke na vratima i linije. Rešetka je blago promenjena sa horizontalnom linijom i hromom. 

 

 

U Parizu, koncept je predstavljen sa električnim motorom, što će verovatno biti otkazano da bi se postavio 2.0 twin turbo sa šestostepenim prenosom iz Mini Cooper S modela. Da li će pogon biti na prednjoj, ili zadnjoj osovini je pitanje, ali bi pogon na zadnje točkove bio idealan. Ipak, protivno proporcijama roadstera, verovatno je da će Mini ostati veran pogonu na prednje točkove. 

Najveća konkurencija ovom modelu će biti legendarni Mazdin MX5. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group