Mercedes pravi automobil od 1300ks?

Najavljeni Aston Martin Red Bull AM-RB 001 će uskoro izgleda dobiti konkurenciju iz Mercedes AMGa, ako je verovati novim izveštajima...

 

Izvori bliski kompaniji su rekli za GTspirit da Mercedesova performance divizija razvija hyperautomobil, potencijalno nazvan R50, a ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, biće za korak ispred McLarena P1, Porsche 918 Spyder i Ferrari LaFerrarija.

Automobil će doći sa hibridnom tehnologijom, koja će se sastojati od dva električna motora koja će pokretati prednje točkove, sa po 150ks. Ove motore će pomagati 2.0 turbo koji bi trebao da daje neverovatnih 1000ks, s kojim ovaj automobil ima kombinaovanu snagu od čak 1300 konjskih snaga. 

Kao i AM-RB 001, Mercedes AMG će takođe gađati odnos snage i težine 1:1, tako da bi automobil trebao da maksimalno ima 1300 kilograma. Karbonska šasija i delovi će pomoći ovom cilju. 

Automobil će dobiti i okretanje zadnjih točkova, kao i napredni podesivi sistem vešanja, koji će kontrolisati svako točak zasebno. U kombinaciji sa karbonskim delovima, uskim kokpitom za dvoje, kao i naprednom aerodinamikom, Mercedes AMG R50 bi mogao da bude sledeći korak u evoluciji automobila, kao i AM-RB 001. 

S obzirom na trenutno dominaciju Mercedesa u Formuli 1, ova kompanija sigurno ima tehničko znanje da napravi ovakav model, baš kao i Red Bull Racing. 

Cena ovog modela će biti između 2 i 3 miliona €. 

O.r:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group