Novi i neodoljivi terenac trokrake zvezde

Više slika

Više slika

Mercedes-Benz pokušava da se igra našim emocijama sa ovim novim konceptom električnog vozila koje je debitovalo na Paris Motor Show.

Ono što Generation EQ otkriva jeste neodoljivi dizajn sportskog terenca koji svojim sveukupnim izgledom podseća na Tesla Model X. Konceptualni automobil je opremljen sa pakovanjem baterija od 70-kWh i dva električna motora koja proizvode do 402 ks i 700 Nm obrtnog momenta, što je sasvim dovoljno kako bi se postiglo ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od pet sekundi. Čak i sa toliko mnogo performansnog potencijala koji dolazi iz prilagođenih motora smeštenih na obe osovine, iz kompanije Benz tvrde da je automobil sposoban da prevali oko 311 km opsega sa jednim punjenjem.

Unutra, Generation EQ preuzima sve prednosti trenutnog digitalnog mapiranja koje Daimler poseduje zajedno sa kompanijama Audi i BMW, gurajući proizvodne modele preko linije koja deli sisteme zadužene za asistenciju vozaču od potpuno autopilotizovane vožnje. Osim što je dovoljno detaljan, kako bi znao svako skretanje i neravninu na autoputu, a da ih pritom verovatno neće sresti u svom veku, Bavarcima mapiranje dozvoljava da postave novu 3D digitalni interfejs iza TFT displeja od 24 inča, visoke rezolucije, ovog automobila.

Sistem ističe građevine koje su od pomoći prilikom navigacije, ali bledi ostatak kako bi izbegao konfuziju, dok istovremeno Generation EQ prikuplja podatke i od drugih automobila učesnika u saobraćaju, građevina i infrastrukture da bi sebe time održavao sebe van nevolje. Njegova funkcionalnost leži u reinterpretaciji dizajnerske filozofije senzualne čistoće, koju kompanija Benz gaji, a glavni cilj sistema predstavljja stvaranje avant-garde, savremenog i prepoznatljivog elektro izgleda.

Orvo EQ produkciono vozilo će biti potpuno prilagođena verija prikazana na sajmu konceptnih automobila u Parizu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group