Lexus se priprema da predstavi LS F koncept

Više slika

Više slika

Kao i većina njenih konkurenata, kompanija Lexus nikada nije posedovala sedan varijantu performansi pod svojom zastavom...

U krajnjem slučaju, ne u proizvodnoj formi. Međutim, ovo se uskoro može promeniti ukoliko možemo verovati svemu što smo čuli, ali i ovom dizajnerskom rešenju koje vam predstavljamo.

Nedavno su novinarima obelodanjeni planovi nečega što je Lexus nazvao LS-FS. Iako ne možemo sa sigurnošću reći za šta će ovo šifrovano ime biti upotrebljeno, slova nagoveštavaju da je reč o modelu koji će uslediti kao koncept preteča LS F limuzine performansi.

Na poslednjem sajmu u Njujorku prošlog meseca, Lexus je predstavio LS sedan u F Sport varijanti – automobil koji vidite u galeriji, ali pored određenih podešavanja vešanja i dodatnih modifikacija trapa, ova paket je predstavljao čistu kozmetičku stvar. V6 motor automobila ostao je netaknut, stvarajući identičnih 415 ks u LS 500 modelu sa duplim turbo punjenjem ili 354 u hibridnoj seriji LS 500h.

Ovo je veoma daleko od twin-turbo V8 jedinice iz Mercedes-AMG S63 modela sa 557 ks, ili V12 motora S65 u kome čuči 621 ljuti konj, što ostaje začudo jedina ekipa koja se u ulaznim sferama segmenata oslanja isključivo na diviziju performansi svojih proizvođača. Ostali kao Audi S8 Plus i BMW M760Li moraju da se še povežu sa ovim takođe, zajedno sa modelima Jaguar XJR, koji poseduje 550 ks i koji verovatno nikada neće dobiti SVR tretman do samog prekida proizvodnje.

Najbliže što je kompanija Toyota prišla proizvodnji LS F modela jeste kreiranje LS Sports 650 varijante. Razvijen od strane Toyota Motorsport GmbH, automobil je proizveden u Nemačkoj 2012. godine i pored svih dodataka i modifikacija, poseduje petolitarski V8 motor koji je dobar za veoma impresivnih 641 ks. Ukoliko se ovaj poslednji patent primeni, kompanija Lexus bi mogla da iskoristi priliku da dostigne javnu percepciju pre nego odluči o mogućem prosperitetu proizvodnog modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group