Lamborghini Vitola - električni superautomobil se sprema?

Revolucija u vidu hibridnih superautomobila je počela, a Ferrari, Porsche i McLaren za sada diktiraju uslove igre u ovog segmentu sa svojim neverovatnim modelima...

 

Do sada je izgledalo da jedina poznata kuća koja nije ušla u ovo tržište je Lamborghini. 

Sada se čini da Italijani imaju drugačije planove za budućnost, prema izveštaju sa AutoBilda, koji kaže da je kompanija u vlasništvu VW grupe, počela da radi na novom električnom modelu koji će koristiti istu modularnu arhitekturu kao i dolazeći Mission E model.  J1 platforma je podesiva, tako da može da se prilagodi i drugim modelima. 

Ovaj projekat je navodno nazvan Vitola, a Lamborghini za njega koristi sistem brzog punjenja, više snage nego što ima Aventador SV, a ubrzanje možemo samo da nagađamo, pošto Mission E do 100km/h ubrzava za 2,5 sekundi. 

Kompanija je pre nekog vremena izdala saopštenje da električni modeli još uvek nisu u planu, pa se možda radi o ekstremno retkom primerku, kao što su Veneno, ili Centenario. Ukoliko Lambo stvarno odluči da se pozabavi ovakvim modelom, to će biti daleko od bučnih, moćnih mašina kakve inače prave, a do sada je jedini takav izlet bio unikatni koncept Asterion. Za sada, ovu informaciju treba uzeti sa rezervom, dok ne dođe zvanična potvrda iz kompanije. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group