Koncept prvog Citroen pikap vozila

Više slika

Više slika

Francuzi su pokrenuli redak pohod na tržište pikap modela sa dolaskom serije Renault Alaskan.

PSA grupacija možda nije izabrala da prati taj trend, ali, ako ikada poželi da pokuša, Pariz obavezno mora pozvati Daglasa Fima.

On je brazilski dizajner zaslužan za koncept koji vidite ovde. Neimenovani srednji pikap koncept je zamišljen, kao što i sami možete videti, za brend Citroen, i automobil deluje potpuno spremno da postane jak konkurent prethodno pomenutom Renault modelu.

Kako je i tipično za sve projekte koje smo pronašli širom onlajn mreže portfolija svetskih dizajnera, rendering prati veoma malo detalja, ali slike govore same za sebe, preuzimajući svež pristup utilitarnom tipu karoserije u dva tona, sloja tamno sive preko narandžaste boje radi većeg kontrasta i pomalo neobične pojave.

Njegovo pojavljivanje ne bi moglo da se dogodi u bolje vreme, jer evropski autoproizvođači, bolje poznati po svojim okretnim kompaktima, okreću svoja kormila u pravcu pikap scene. Tu je Volkswagen Amarok naravno, ali i veoma cenjen Renault Alaskan koji je baziran na modelu Nissan Navara, čiju će šasiju takođe koristiti i Mercedes za svoju novu X-klasu. Fiat poseduje sličnu bazu na svom novom Fullback serijalu Mitsubishi L200/Triton.

Dizajn ovog modela deluje kao da prati linije modela modela Honda Ridgeline i može se pokazati kao dobar automobil za novajlije koje prate ovaj segment tržišta, preuzimajući više krosover pristup i time se izdvajajući iz gomile.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group