Mercedes-Maybach 6 kabriolet koncept

Više slika

Više slika

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet koncept nedavno je predstavljen u Kaliforniji...

Ovaj automobil je opisan kao delo visoke mode, a luksuzni kabriolet prati poslednju kupe varijantu i sadrži stilski dizajn koji bez ikakve sumnje privlači pažnju.

Počevši od eksterijera, model 6 kabriolet koncept poseduje metalik morski plavu boju i masivnu masku hladnjaka koja je inspirisana prugastim odelima. Automobil takođe poseduje i neverovatno dugačku haubu, kratko vetrobransko staklo i točkove od 24 inča sa centralnim zaključavanjem.

Nazad, dizajneri su kreirali veliki "brodski rep" koji svoju inspiraciju duguje luksuznim jahtama. Ovde se takođe nalazi i difuzor sa aluminijumskim ramom i uskim štop svetlima koja se protežu čitavom širinom vozila. Na kraju, Mercedes je kreirao specijalni platneni krov koji je pleten roze/zlatnim vlaknima.

Prepoznatljivi stil se nastavlja i u enterijeru, u kome su dizajneri ugradili kristalno bele nappa kožne presvlake, roze zlatne finiše i drvene patosnice sa ugraviranim aluminijumskim akcentima. Vozači će takođe dobiti retro instrument tablu, plutajuće ventilacione otvore i transparentan centralni tunel sa plavim optičkim komponentama.

Uprkos klasičnoj pojavi, ovaj koncept je pre svega visokotehnološka mašina koja poseduje različite monitore na podizanje i tečnu traku displeja na kontrolnoj tabli. Ostale komponente uključuju biometrijske senzore koji prate status putnika i izvršavaju funkcije konsijerža, dok ljudi mogu sa njim komunicirati kao sa pravom osobom.

Motivacija je omogućena električnim motorima koji kombinovani proizvode maksimalnu snagu od 750 ks. Ova postavka omogućuje koceptu sa pogonom na sva četiri točka da ubrza do 100 iz mesta za manje od četiri sekunde i razvije maksimalnu, limitiraninu brzinu, od 250 km/h.

Električni motori su napajani pakovanjem baterija montiranim u podu automobila, koje  omogućuje konceptu da prevali 500 km/h sa jednim punjenjem. Model takođe sadrži i funkciju brzog punjenja koja može obezbediti do 100 km za samo nekoliko minuta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group