Koenigsegg Lila Regera - superautomobil za Princa


Švedski proizvođač superautomobila, Koenigsegg Renders je u čast nedavno preminulom američkom pevaču - tekstopiscu, multiinstrumentalisti, producentu i glumcu - Princu, razvio planove svog neodoljivog modela Purple Rangera.

Osnivač švedskog proizvođača automobila visokih performansi, Koenigsegg Automotive AB, Kristijan von Koenigseg, na ovaj način odaje počast svetski poznatom muzičaru, koji nas je iznenada i na tragičan način napustio.

Fejsbuk stranica ovog brenda je objavila fotografije svog starog CCXR modela, u ljubičastoj boji i sa imenom "Purple" - u sećanje na Princa, ispod kojih su stajale veoma dirljive, oproštajne reči upućene slavnom umetniku.

Nakon što su reakcije javnosti na ove postove bile veoma pozitivne, inžinjeri kompanije Koenigsegg su kreirali kompjuterski generisane fotografije 1.9 miliona dolara vrednog hibrid - električnog modela Regera sa 1.500ks, obloženog ljubičastim ugljeničnim vlaknima i nazvanog Koenigsegg Lila Regera (Purple Rain).

U međuvremenu, entuzijasti kompanije Koenigsegg su uspeli da, motajući se okolo, pronađu još strariji CCX model, verovatno u svojoj radionici za održavanje, i dodele ovom superautomobilu sportske nijanse sa prepoznatljivim Princovim potpisom. Fanovi su automatski zahtevali od švedskog brenda da kreira prelepi Koenigsegg Lila Regera, nakon čega je u veoma kratkom intervalu stigao i odgovor:

"Mi generalno proizvodimo vozila samo onda kada ih ljudi naruče, ali se ja iskreno nadam da će neko naručiti ovaj model, ako ni zbog čega drugog, onda samo zbog toga što, jednostavno rečeno, izgleda neverovatno."

U slučaju da neko poželi ovaj model, moraće da sačeka nešto više od dve godine, pošto je to trenutno najkraći rok koji švedski proizvođač četvorotočkaša može da garantuje za njegovu izradu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group