Kako bi izgledao Pagani sedan sa četvoro vrata


Pagani je jedan od najegzotičnijih proizvođača automobila koji je poznat sa poigravanjem idejom o kreiranju sedana sa četvoro vrata.

Porsche, Aston Martin i Maserati poseduju po nekoliko svojih verzija. Bugatti, Ferrari i Lamborghini su već radili svoje koncepte sa četvoro vrata, ali ni jedan od njih nije dosegao proizvodnu traku. Čak je i švedski Koenigsegg odradio originalni koncept sa Quant koncept, kasnije otkupljen od strane NanFlowcell. Proizvođač najegzotičnijih superautomobila  nikada nije došao na ideju da kreira bilo šta što poseduje viže od dvoje vrata, ali kako bi uopšte jedan takav model mogao da izgleda?

Ovo pitanje u poslednjim renderinzima traži odgovor. Oni su rad Jana Peiserta, istog  automoto umetnika koji je ilustrovao za nas pojam Bugatti sport pikapa, Akura NSX modela mnogo lepšeg od originala i vizuelnu predstavu budućeg četvrtog projekta Mercedes-AMG One superautomobila.

Ovo poslednje delo je bazirano, kao što možete videti, na Lagonda Taraf - albeit automobilu sa detaljima preuzetim od modela Pagani Huayra. Tako da iako ostaje kockasti oblik, farovi, mreža hladnjaka, točkovi, štop svetla i iozduvne cevi predstavljaju originalni potpis kompanije Pagani. Ovo je teoretski dvanaestocilindrični pokretački sklop, koji ne bi bio moguć drugačije, jer poslednji twin - turbo Pagani i Aston Martin V12 motori poseduju dizajn koji je usko baziran na Mercedes agregatu.

Peisert ovaj koncept naziva Pagani Horacio u čast osnivača kompanije i ovu čast ispoljava na sličnan način kao Ferrari Enzo. Naravno, kao i mnogi renderinzi koje vam predstavljamo, ovakav projekat verovatno nikada neće biti kreiran, a, ako bude, verovatno neće izgledati nimalo nalik ovom, ali sigurno predstavlja interesantnu mogućnost za razmatranje i možete videti sami kako ova kombinacija sarađuje zajedno u videu koji sledi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group