Jaguar Type Zero - najlepši električni automobil na svetu

Više slika

Više slika

Ogranak britanskog brenda Jaguar Land Rover Classic predstavili su najnoviji model električnog automobila Jaguar E-Type...

Ovaj model predstavljen je na događaju Jaguar Land Rover Tech Fest, koji je od osmog septembra otvoren u Londonu. Automobil koji je poznat kao E-type Zero restauriran je i pretvoren od strane ogranka britanskog brenda Jaguar Land Rover Classic Works u Konventriju, nedaleko od mesta u kome je linija E-Type rođena.

Tim Harnig, direktor Jaguar Land Rover Classic Works divizije, izjavio je: "E-Type Zero kombinuje najnoviju dinamiku E-Type linije sa pojačanim performansama elektrifikacije. Ove unikatne karakteristike ciljaju ka reakcijama klijenata, koji nam ujedno pomažu prilikom istraživanja koncepta koji bi uskoro trebalo da pronađe svoje mesto na tržištu".

Neverovatno lep automobil E-type Zero, osim što se pokreće i izgleda kao E-Type, takođe nudi i izvanredne performanse koje prevazilaze očekivanja. Model je brži od originalniog automobila E-Type, a za sprint do stotke zahteva svega 5,5 sekundi, što je za sekud više od Series 1 E-Type.

Povodom ovog poboljšanja Tim Harnig je dodao: "Kako bi smo smisleno kombinovali novi električni pogonski sklop E-type Zero modela sa dinamičnom postavkom originalnih specifikacija ove linije, morali smo da limitiramo maksimalnu izlaznu snagu vozila i verujemo da trenutna snaga donosi optimalno vozačko iskustvo".

Novi model poseduje prelazni opseg od 270km, a na festivalu u Londonu pojavio se u vidu restaurirane serije 1.5 Roadster. Automobil koji vidite u galeriji dobio je potpuno originalne specifikacije, potpuno odvojene od najsavremenijeg pogonskog sklopa i modifikovane instrument table i njenog prednjeg dela, mada su i oni inspirisani originalnim E-Type modelom. LED farovi su takođe korišćeni radi bolje energetske efikasnosti, ali, ponovo, oni su adaptirani stilskoj temi retro automobila originalne i prelepe Series 1 E-Type linije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group