Jaguar radi na superautomobilu srednjeg motora i 550+ ks

Više slika

Više slika

Jaguar C-X75 model obećavao je da će postati moderni naslednik linije XJ220, ali je postao žrtva velike recesije i nikada nije ugledao proizvodnu traku...

Jaguar se prema navodima, nije odrekao ideje o stvaranju sportskog automobila visokih performansi, a sada su procurele informacije o tome da kompanija radi na radikalnoj zameni F-Type automobila. Sve ovo za sada možemo uzeti sa dozom rezerve, ali su ostrvske publikacije potvrdile da je reč o modelu srednjeg motora koji će biti lansiran 2022. godine pod J-Type zastavom.

Na prvi pogled, ovo deluje kao da je kompanija Jaguar odlučila da kreira direktnog konkureta modelu Porsche 718. Međutim, mediji su takođe naveli da ovaj budući model cilja daleko više i da će napasti modele brenda McLaren. Tačnije, neki su otišli toliko daleko da su istakli kako svi tehničari visokog ranga rade na ovom projektu, dodajući da je automobil usmeren ka direktnoj konkurenciji Acura / Honda NSX modelima.

Ovo deluje kao čudan izbor, ali prirodan kandidat za direktnog konkurenta J-Type modelu prema svim navodima trebalo bi da poseduje hibridni pogonski sklop. Specifikacije novog automobila i dalje nisu u konačnoj fazi, ali izvori navode da će model najverovatnije koristiti V6 motor, kao i najmanje dva električna motora. Ovakva postavka će verovatno pružiti modelu za koji se govori da će posedovati sistem pogona na svim točkovima, izlaznu moć od najmanje 550 ks.

Ovo možda ne deluje kao previše u eri u kojoj hiperautomobili proizvode više od 1.500 ks, ali će svakako učiniti ovaj automobil jačim od ulaznog segmenta Audi R8 linije. Ova mašina će takođe biti pandan modelu McLaren 570S.

Pored svih ovih vesti, stigle su i određene glasine o električnoj varijanti, dok Jaguar naglašava da budno motri na reakcije koje izaziva Porsche Taycan. Naravno, ovaj posebni model je i delje čitavu godinu dana od zvaničnog lansiranja.

N.Đ.

Na fotografijama u galeriji vidimo Jaguar C-X75 automobl.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group