Jaguar je predstavio Teslinog takmaca


Model I-Pace R-S kompanije Jaguar definitivno predstavlja nešto zbog čega bi brend Tesla trebalo da bude zabrinut.

Kada potpuno električni I-Pace krosover britanskog brenda Jaguar stigne na američko tržište sledeće godine, on će obezbediti kupcima pravu alternativu ulaznom nivou Tesla Model X varijanti.

I-Pace koncept, koji je izložen na losanđeleskom sajmu autmobila, poseduje električne motore na oba svoja kraja i zadnjoj osovini, i poseduje konačnu snagu od 400 ks i 700 Nm obrtnog momenta. Iako poseduje sasvim dovoljno snage, ovaj model neće imati isto i neverovatno ubrzanje koje poseduje Tesla Model X P100D, na primer.

Ako u budućnosti, Jaguar bude želeo da postane rival opsegu modela X, on to upravo može uraditi sa opsegom nazvanim I-Pace R-S.

Render koji vidite predstavlja delo X-Tomi Design studija i ovaj model je obdaren selekcijom komponenti prethodno korišćenih u modelima kompanije Jaguar koji nose oznaku R-S, a uključuju fiksirani zadnji stabilizator, velike usisnike vazduha i matiranu crnu mrežu hladnjaka.

Premda je veoma moguće da će Jaguar ostvariti planove o ovakvom modelu u svakom slučaju, pravo bi čudo predstavljalo da on izađe na tržište u skorije vreme, ako se to uopšte i desi. Za sada se britanski brend fokusira na osiguravanje uspeha regularnog modela I-Price. U slučaju da produkciona verzija gotovog modela bude izgledala makar približno slično ovom konceptu, onda definitivno poseduje izvanredan potencijal.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group