Ipak ništa od rotacionog motora

Nakon glasina poslednjih godina i lansiranja koncepta RX Vision, Mazda je ipak odustala od nuđenja RX-9 sportskog automobila...


 

Tokom intervjua za Automotive News, direktor Mazde, Masamichi Kogai je rekao da kompanija nema planove da lansira sportski automobil veći od MX-5 Miata. 

Kada je upitan da li se sprema naslednik modela RX-8, Kogai je odgovorio, "Mislim da postoji opcija sportskog automobila, ali da bi motori 1.5 i 2.0 iz MX-5 bili odlično rešenje". 

Kompanija ne planira da lansira sportski automobil sa rotacionim motorom, ali Kogai i dalje ne želi da isključi ovaj motor, koji je poznat po velikoj potrošnji. 

 

 

"Ukoliko bismo ponovo pokrenuli proizvodnju rotacionog motora, moramo da budemo sigurno da neće biti kratkog roka. Želimo da ispunimo buduće emisione standarde. I dalje radimo istraživanja i imamo neke probleme sa emsijom štetnih gasova, kao i sa potrošnjom". 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group